ОСТАННІ НОВИНИ

ТСК щодо тарифів на газ буде створена 9 квітня

|

ТСК щодо тарифів на газ буде створена 9 квітня. Про це заявив народний депутат України, лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов, інформує Львівському порталу прес-служба нардепа.

«Сьогодні буде зареєстрований проект постанови по створенню ТСК щодо аналізу тарифів на газ, які відповідно формують комунальні тарифи, які збільшились у декілька разів. Є величезна підозра, що дані тарифи є необ’єктивними, непрозорими, більше того там присутня корупційна складова», – сказав депутат.

За словами Добродомова, представник Нафтогазу України підтвердив, що  в Україні видобуваються 20 млрд. кубів газу власного видобутку, собівартість  якого в рази менша ніж російська ціна на газ.

«Стає не зрозуміло, чому при споживанні в середньому 21 млрд. кубів газу ми змушені орієнтуватися на російську ціну. Тому необхідно розібратися куди дівається газ з українських родовищ. Чому згідно закону він не йде до українського населення за адекватною ціною, а продається на підприємства – олігархам для яких така ціна є навпаки стає заниженою», – зазначив депутат.

Крім того Добродомов розповів, що на Раді Коаліції прийняли рішення, щоб в четвер постанова по ТСК щодо тарифів була проголосована в Раді.

«Ми можемо в четвер проголосувати за ТСК, щоб комісія почала працювати. Перші факти вже є, вони вказують на те, що ціна однозначно завищена, необґрунтована  і є усі можливості знизити ціну для населення по оплаті за газ, а це автоматично тягне за собою зменшення комунальних платежів, які стали шоком для людей», – сказав Добродомов. 

Ілюстрація PHL