ОСТАННІ НОВИНИ

Канадська співачка передала 2,5 тисяч канадських доларів для пораненого бійця

|

Сьогодні, 7 квітня, до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону завітали учасники концертного туру українськими містами «Незабутня Квітка», присвяченого пам’яті відомої за океаном під іменем Kacey Cisyk (КейСі) львів’янки Квітки Цісик. До пацієнтів медичної установи прийшли засновник благодійного фонду боротьби з онкологічними захворюваннями «Незабутня Квітка», одесит, який два десятиріччя проживає у США, продюсер Олександр Гутмахер, громадські діячі з Канади та США Сюзана Романюк та Ендрю Ластовецький, канадська співачка українського походження Стефанія Романюк. Про це Львівському порталу повідомили у Регіональному медіа-центрі МОУ (Львів).

Як розповів на початку зустрічі Олександр Гутмахер діаспора докладає чималих зусиль для того, аби допомогти малій батьківщині в боротьбі з російськими «трактористами та шахтарями» та бандами бойовиків, які окупували окремі райони Луганської та Донецької областей. За його словами, з цією метою об’єдналися численні осередки українців Канади, США, Бразилії, Аргентини, благодійні фонди різноманітного спрямування, громадські організації.

«З-поміж багатомільйонного представництва закордонних українців та їх нащадків є чимало небайдужих патріотів, яким болісна війна, розв’язана на теренах нашої держави. Чимало з них вже більше року надає адресну допомогу українським військовим, зокрема, через волонтерів та волонтерські організації в Україні («Save Ukraine», «Крила Фенікса», «Крила Надії», «Народний тил»). Спільними зусиллями купуються медичні препарати для забезпечення потреб військових госпіталів, кровоспинні засоби та елементи спорядження для бійців в АТО. Передається велика кількість речей, в першу чергу, дитячих, для вимушених переселенців зі сходу України. Хочу зазначити, що наша чарівна Стефанія також активіст волонтерського руху канадського Калгарі. Нещодавно вона передала на потреби одного з бійців, який тут перебуває на лікуванні, майже 2,5 тисяч канадських доларів, зібраних під час благодійного концерту. Приємно, що сума пожертви дозволила провести на його серці якісну операцію і відтепер пацієнт, розповів О.Гутмахер.

 

Народжена в Канаді молода співачка, дипломант конкурсів виконавців творів українських композиторів мецо-сопрано Стефанія Романюк у своєму зверненні до присутніх була небагатослівною – лише висловила сподівання на те, що біда, яка прийшла на землю її дідів мине і слід робити все можливе, аби це сталося якомога швидше.

«Бракне слів висловити ті емоції, які переповнюють мене від спілкування з вами. Ви – Герої, які не побоялися стати на боротьбу з ворогом. Бажаю вам швидкого одужання та міцного козацького здоров’я», – сказала вона.

 

Зате на сцені гостя дала волю своїм почуття сповна – її натхненне виконання творів популярного українського пісняра, композитора, галичанина Богдана Весоловського і, зокрема, танго «Бували дні» зворушило й зігріло душевним теплом бійців, а тематичні джазові композиції не лише збурили гармонію мистецької акції, а й викликали хвилі емоційної підтримки глядачів у залі та бурхливі оплески.

 

Окрім заокеанської гості підтримати військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції, які відновлюють здоров’я після поранень прийшли також учасники дитячого хору «Радуниця», що діє при львівській СЗШ №54.

Фото: Віталій Іванов