ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник ДАІ України пішов з посади

|

Глава МВС України Арсен Аваков звільнив очільника ДАІ України Анатолія Сіренка. Про це заявив сам Аваков у ході позачергового засідання уряду 4 квітня, говорячи про зміни у діяльності МРЕО та МВС, пише Українська правда.

“Генерал Сіренко подав мені відповідний рапорт, сьогодні я ухвалив рішення його задовольнити та звільнити його з посади начальника ДАІ, розуміючи, що він несе повну відповідальність за те, що відбувається у системі,  у т.ч. за ту ситуацію, яка склалася у ДАІ міста (Києва)”, – заявив Аваков.

Виконувати обов`язки начальника ДАІ України буде полковник Олександр Єршов.

При цьому Аваков нагадав, що органи внутрішньої безпеки  МВС провели у системі столичного ДАІ, у т.ч. – у частині діяльності МРЕО комплексну перевірку.

“У нас практично керівництво міського ДАІ або заарештоване, або “у бігах”, або перебуває під слідством, у нас є дуже серйозне, далекоглядна справа з цього приводу… Ми усі знали, що у МРЕО і в ДАІ не усе в порядку… Настав час для чесної розмови. Система “прогнила”. Це одна з причин, чому ми говоримо, що такого ДАІ, як було, вже не буде. У нас буде новий патруль”, – зазначив Аваков.

Також він додав, що це “одна з причин, чому ми говоримо, що МРЕО не буде”.

“Сподіваюся, вже у  цьому році”, – додав Аваков.

“Керівники цієї структури, звісно, несуть відповідальність за це. Несе відповідальність і глава ДАІ”, – підсумував Аваков.

Як відомо, Сіренко був призначений на посаду Аваковим у лютому 2014 року. До того очолював управління матеріального забезпечення ГУМВС України у Київській області. З  2008 року також очолював ДАІ Києва. У березні 2010 року написав рапорт про звільнення з займаної посади.

Фото: joinfo.ua