ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили 25-ту річницю підняття Державного прапора над Ратушею

|

Сьогодні, 3 квітня, львів’яни відзначають 25-ту річницю відновлення української національної влади у Львові та підняття Національного синьо-жовтого прапора над вежею Ратуші. Розпочався захід молитвою за місто у церкві Преображення Господнього (вул. Краківська, 21). Опісля прапор перенесли на площу Ринок, де урочисто підняли над Ратушею та спільно виконали гімн України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Очолив молебень владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

«Після більшовицького панування, після репресій наше покоління росло принишклим і переляканим. Хто хотів краще жити, мусив служити комуністам. Але коли захиталася імперія – українські гени спрацювали. І ми, українці-демократи, перемогли комуністичну владу, перемогли на виборах до Львівської міської ради і зуміли підняти прапор над Ратушею. Почалося відновлення Української держави.

За останні 25 років виросло нове покоління, яке не знало комуністичних репресій, яке виросло у свобідній незалежній Україні. Це покоління є справді величне і героїчне. Я вірю, що воно перетворить нашу Україну у велику європейську багату державу. Ми можемо пишатися нашою молоддю», – зазначив перший мер Львова Василь Шпіцер.

У Церкві відбулося освячення Державного прапора. Міський голова запросив депутатів до почесної місії підняття прапора над міською Ратушею та покладання квітів на могилу Богдана Котика.

Депутат міської ради 1-го демократичного скликання Ростислав Лучишин і депутат міської ради 6-го скликання Сергій Подолинний поклали квіти на могилу голови Львівського виконавчого комітету 1-го демократичного скликання Богдана Котика, за час головування якого місто одне з перших підняло над Ратушею національний прапор.

Депутати 1-го демократичного скликання Зиновій Саляк та Мар’яна Долинська, депутати 6-го скликання Львівської міської ради Тарас Семущак та Андрій Хомицький, а також учні львівських шкіл Ганна Ярега (учениця 11 класу середньої загальноосвітньої школи №82) та Сергій Савін (учень 11 класу Львівського фізико-математичного ліцею) перенесли прапор на площу Ринок і підняли його над Ратушею міста. Опісля всі спільно виконали гімн України.