ОСТАННІ НОВИНИ

Органи місцевого самоврядування самі визначатимуть вартість проїзду у маршрутках

|

Громадськість та експерти обговорили законопроект щодо надання  повноважень  органам  місцевого самоврядування визначати методики  розрахунку тарифів на перевезення у громадському транспорті. Про це йшлося у четвер, 2 квітня, під час відео-конференції, що відбулася за участі директора департаменту автомобільного транспорту та стратегічного розвитку доріг Міністерства  інфраструктури України Сергія Доброхода, поінформували Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 «Такі зміни  необхідні для врегулювання механізму встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному та автомобільному транспорті», – сказав Сергій Доброход.

За  його словами, це посилить роль органів місцевого самоврядування, встановить баланс інтересів між перевізниками, територіальними громадами й органами місцевого самоврядування. Також сприятиме децентралізації та максимальній передачі функцій на місцевий рівень.

Окрім цього, Сергій Доброход наголосив, що Мінінфраструктури підтримує проект монетизації пільг.

Натомість в.о. директора департаменту розвитку  інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської облдержадміністрації Надія Ситник зазначила, що тарифи на проїзд у громадському транспорті потрібно погоджувати з представниками громадськості.

Окрім цього, Міністерство інфраструктури України ініціює впровадження вільного утворення тарифів на внутрішніх маршрутах Львівщини.

 
Ілюстрація: Львівський портал