ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пасажирів автобусів возять п’яні водії

|

В управлінні Державтоінспекції Львівщини відбувся «круглий стіл» на тему безпеки з пасажирських перевезень за участі керівників підприємств-перевізників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державтоінспекції Львівщини.

До обговорення питання долучилися представники управління Укртрансінспекції, Департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної державної адміністрації, а також громадські активісти.

Т.в.о. начальника УДАІ Львівщини під час зборів зауважив, що з початку року з вини водіїв автобусів на Львівщині відбулося шість дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких травмувалися дев’ятеро людей. Найчастіше, за словами правоохоронця, такі ситуації виникають через те, що водії відволікаються під час руху – перераховують гроші або ж розмовляють по мобільному телефону.

«Для забезпечення безпеки пасажирських перевезень працівники ДАІ постійно проводять відповідні профілактичні заходи, під час яких виявляють порушення Правил дорожнього руху водіями автобусів. Цьогоріч правоохоронці вже викрили 125 таких випадків», – розповів Ярослав Мокринський.

Серед головних порушень, які вчиняють водії, виділили ухиляння від визначеного маршруту, перевезення пасажирів понад норму, порушення правил зупинки та стоянки. Також правоохоронці зафіксували 25 фактів керування технічно несправними автобусами та два випадки, коли водії автобусів були у стані алкогольного сп’яніння.

Фото: Львівський портал