ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині «взялися» за безхатьків

|

Станом на 1 квітня 2015 року в Центрі обліку та нічного перебування бездомних  осіб  зареєстровано 2 тисячі 11 безхатьків. Таку цифру оприлюднили у четвер, 2 квітня, під час чергового засідання Координаційної ради з розв’язання проблем, пов’язаних із наданням усебічної допомоги громадянам без постійного місця проживання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Одним із пріоритетних напрямів нашої роботи є системна комплексна робота зі соціального захисту окремих верств населення, яких у суспільстві вважають найменш захищеними. Серед них бездомні особи та особи, звільнені із місць позбавлення волі», – наголосив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Мартиняк.

Вагомий вклад у наданні допомоги таким людям здійснюють: громадська організація «Спільна взаємодопомога «Оселя», міська громадська організація «Народна допомога – Львів», Регіональний центр «Соціальної адаптації» та інші.

Під час засідання учасники також розглянули актуальні питання: про хід виконання плану заходів основних напрямів запобігання бездомності до 2017-го року, затверджених розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 18 червня 2013 року за № 361/0/5-13, посилення роботи груп соціального патрулювання в населених пунктах області для виявлення бездомних громадян, осіб без громадянства, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, безпритульних дітей.

Також у департаменті підбили підсумки роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. У системі соціального захисту створено:

33 пункти прийому від населення гуманітарної допомоги,

29 пунктів роздачі гарячої їжі,

30 пунктів обігріву та зарезервовано 245 соціальних ліжко-місць.

До служб звернулось 812 осіб, яким надали допомогу.

 

Фото: Юрій Дячишин