ОСТАННІ НОВИНИ

У Бродах землю під будівництво дають «Свідкам Єгови», а не учасникам АТО

|

Львівська обласна організація ГО «Люстрація та чесність» звернулася в Прокуратуру Львівської області, в Державну екологічну інспекцію та Державну інспекцію сільського господарства у Львівській області щодо незаконного виділення земельних ділянок на територіях, яким загрожує підтоплення. Активісти зазначають, що міська влада, очевидно, керується меркантильними інтересами, оскільки відмовляє в землі  учасникам АТО, а дає ділянки «Свідкам Єгови». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОО ГО «Люстрація і чесність».

Як повідомляють представники громадської організації, 31 березня на сесії Бродівської міської ради із порушенням регламенту та інших нормативних актів було ухвалено рішення «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд в м. Броди». Таке рішення є прямим порушенням чинного законодавства України, адже Броди до сьогодні не мають генерального плану міста.  

«Зауважимо, що територія, яку віддали під індивідуальну забудову, перебуває під загрозою виникнення надзвичайної ситуації. Поруч протікає річка Суховілка, яка періодично виходить з берегів і затоплює обійстя. Мешканці сусідніх вулиць протестують проти забудови території житловими будинками, оскільки утрамбування болотистих берегів річки твердим ґрунтом й будівельним непотребом загрожує постійними підтопленнями. На звернення громади Львівська обласна державна адміністрація доручила Бродівській міській раді призупинити розгляд будь-яких питань з освоєння території в заплаві річки Суховілки до затвердження  генерального плану м. Броди.

Однак, незважаючи на усі заборони,  міський голова та підконтрольна йому більшість в раді надають дозволи на будівництво. Проти голосує тільки фракція ВО «Свобода».

Додамо, що землю виділяють за незрозумілим принципом. Наприклад, міська влада відмовила в ділянках 190 бродівчанам, половина з яких воїни, які брали участь в антитерористичній організації, але надала ділянки жителям інших районів, навіть областей, які не мають жодного стосунку до Бродів. Зокрема, кілька ділянок отримали так звані «Свідки Єгови».   

Складається враження, що голова Бродівської міської ради Анатолій Белей керується не державницькими принципами, а власними меркантильними інтересами», – зазначають в ГО «Люстрація та чесність». 

ГО «Люстрація та чесність» звертається  до Державної інспекції сільського господарства у Львівській області та в Прокуратуру Львівської області з проханням перевірити законність рішень Бродівської міської ради від 26 червня 2014 року та 31 березня 2015 року стосовно  затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель та споруд в м. Броди.

Ілюстрація religioterno.ucoz.ua