ОСТАННІ НОВИНИ

У «Шегинях» затримали товар на 17 мільйонів гривень

|

На українсько-польському кордоні працівники Львівської митниці затримали високоліквідні товари, вартістю майже 17 млн. гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФСУ у Львівській області.

Нещодавно в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Шегині – Медика» на в’їзд в Україну заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. До  митного контролю водій подав товаросупровідні документи, згідно з якими переміщувався товар – автозапчастини в асортименті, вартістю майже 42 тис. доларів США. Згідно з митною декларацією, відправником товару була фірма з Польщі, продавцем – фірма з Панами, а одержувачем – одне з  ТзОВ м. Львова.

Під час митного контролю у митників виникла підозра щодо достовірності наданих товаросупровідних документів, зокрема відправника, продавця, найменування, кількості та вартості товарів, що переміщувалися в автомобілі. Під час митного огляду виявлено невідповідність товару та відомостей, які були заявлені в документах.

 

За цим фактом Львівська митниця ДФС звернулася до експертів для проведення товарознавчого дослідження з метою встановлення найменування, країни походження, кількості та вартості переміщуваного вантажу, внаслідок чого було виявлено товар, який не відповідає заявленим відомостям. Встановлено, що в автомобілі переміщувалось понад 2000 видів товару (одяг, взуття, комплектувальні до мобільних телефонів, та планшетів та ін..), які об`єднані в загальному в 61  групу товарів. Загальна вартість вантажу становить майже 17 млн. гривень.

Таким чином, перевізник порушив митні правила, передбачені ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар затримано, справу передано до суду.

Львівська митниця ДФС довідково інформує: відповідно до ч. 2 ст. 460 Митного кодексу України перевізники несуть відповідальність за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів та зборів як підстави для переміщення цих товарів документів, що містять неправдиві відомості (стаття 483 Митного кодексу) виключно у разі, якщо ці відомості стосуються кількості вантажних місць, їх маркування та номерів, а перевізниками не вжито заходів до перевірки правдивості зазначених відомостей або, у разі неможливості такої перевірки, не внесено відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (CMR).

Фото: ГУ ДФСУ у Львівській області