ОСТАННІ НОВИНИ

Службі автомобільних доріг Львівщини не дали «нажити» 4 млн державних коштів

|

Завдяки втручанню прокуратури Львівської області попереджено безпідставне стягнення більше 4 млн грн з державного бюджету. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, прокуратура не дозволила протиправного стягнення вказаних коштів на користь Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Так, за результатами планової ревізії фінансово-господарської діяльності відомства, Державною фінансовою інспекцією у Львівській області встановлено фінансові порушення та завищення вартості виконаних робіт. У зв’язку з цим, вимагалося внести зміни до кошторису і зменшення обсягу фінансування на утримання Служби автомобільних доріг на суму 4 млн грн.

Водночас, Службою подано позов до Львівського окружного адміністративного суду про визнання протиправною та скасування зазначених вимог Державної фінансової інспекції у Львівській області, який судом задоволено.

Не погодившись із таким рішенням, з метою захисту інтересів держави прокуратурою Львівської області здійснено вступ у розгляд апеляційної скарги на таке рішення.

Відтак, Львівським апеляційним адміністративним судом скасовано постанову Львівського окружного адміністративного суду та постановлено нове рішення про відмову у позові Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Таким чином, за принципової позиції прокуратури попереджено протиправне стягнення з державного бюджету 4 млн грн.