ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи на Донбасі різко активізувалися – Тимчук

|

Минула доба принесла різке зростання бойової активності зі сторони російсько-терористичних військ в зоні АТО на Донбасі. Про це повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

За його даними, бойовики активно використовують ствольну артилерію і 120-мм міномети, також бойовики спробували атакувати українські підрозділи, в том числі з використанням бронетехніки.

«Різке нарощування бойової активності з боку російсько-терористичних військ фіксувалося на Луганському, Донецькому і Приморському напрямках, – повідомив Д.Тимчук.

За словами експерта, особлива активність терористів зафіксована в районі населеного пункту Авдіївка. До полудня 31 березня група танків противника із заздалегідь підготовленої вогневої позиції обстріляла українські позиції. Після обстрілу танки відійшли в глибину своїх порядків, але потім бойовики двічі завдали вогневі удари з 122-мм ствольної артилерії, яка повинна була бути відведена згідно з Мінськими домовленостями від лінії розмежування.

Окрім цього, на Луганському напрямку, за даними Дмитра Тичка, в районі Станиці Луганської, патрульну групу українських військ атак вал дві піхотні групи терористів. «Обидві групи діяли узгоджено і потай. Під час зіткнення, в результаті контратаки українських десантників, терористів вдалося відкинути за лінію розмежування сторін», – повідомив військовий експерт.