ОСТАННІ НОВИНИ

Шокін розкритикував роботу Махніцького

|

Слідство згаяло найважливіший час для розслідування розстрілу Небесної сотні, і зараз надолужити втрачене фактично неможливо. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін, пише ТСН.

У відповідь на резонансну заяву міжнародних експертів про те, що прогресу розслідуванні злочинів на Майдані немає, керівник ГПУ заявив, що претензії слід висувати в.о. генпрокурора у 2014 році Олегові Махніцькому.

«”На мій погляд, були всі передумови робити кроки більш рішучі. Кроків, які спочатку робив Махніцький, я не знаю і, чесно кажучи, не бачу. З того, що я подивився у справах, що мені доповідали, при Махніцькому не було взагалі ніякого прогресу», – сказав Шокін.

За його словами, подібного роду злочин легше розслідувати одразу, по гарячих слідах, а не після того, як минув рік від їх скоєння. «Збирати докази одразу – це одне, а через півроку-рік – це інше. Необхідно втрачене відновлювати або знаходити. Були моменти, які лежали на поверхні. Чому їх не використали – не можу сказати», – прокоментував генпрокурор.

На його думку, вже його попередник Віталій Ярема зробив значно більше в розслідуванні злочинів проти учасників Революції Гідності. «Ярема зробив, на мій погляд, досить багато в цьому напрямку. Може, він просто не встиг, тому що дійсно величезні обсяги матеріалів», – пояснив Шокін.

Він пообіцяв використати напрацювання часів Яреми для того, аби завершити слідство. «І через якийсь час я скажу: от, шановні громадяни України, на сьогоднішній день – буде це 1 травня, 1 червня або 1 серпня – Генеральна прокуратура України зробила все можливе по кожному з кримінальних виробництв, які стосуються Майдану, притягнула до відповідальності винних і оголосила в розшук тих, хто в бігах. І більше ми зробити не можемо, бо процесуально використовували всі можливості і прийшли до таких результатів. Судіть», – заявив Шокін.

Фото: ipress.ua