ОСТАННІ НОВИНИ

За ухиляння від війська жителю Львівщини дали умовний термін

|

Самбірський міський суд ухвалив вирок 28-річному мешканцеві району, який  ухилявся від призову до лав Збройних сил України. Про це Львівському порталу повідомила помічник начальника Самбірського міського відділу міліції Тетяна Охріменко.  

Нагадаємо, у липні минулого року 28-річний чоловік отримав через секретаря сільської ради повістку з роз’ясненням та вимогою прибути до Самбірського об’єднаного військового комісаріату за призовом на військову службу в Збройні Сили України.

Згідно зі статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» права на відтермінування призову він не мав.

Після проходження лікарської медичної комісії, чоловіка відправили на додаткове обстеження у Самбірську центральну районну лікарню. Однак, без поважних причин, призовник обстеження не пройшов та у військовий комісаріат для призову не з’явився.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею 336 (Ухилення від призову за мобілізацією) КК України.

Самбірський міський районний суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік.

Фото: www.mukachevo.net