ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть трьох митників-хабарників

|

Прокуратурою Львівської області у цьому році завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно трьох інспекторів Львівської митниці ДФС України, які, використовуючи своє службове становище, вимагали та отримували неправомірні вигоди. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

Так, «на гарячому» було викрито інспектора управління митниці при одержанні 300 доларів США хабара, співробітника митного поста «Грушів», що отримав 10 тис грн, та інспекторку митного поста «Львів-аеропорт» – із 7 тис грн неправомірної вигоди.

Вказані посадовці вимагали винагороду, зокрема, за зменшення митної вартості товару, не створювання штучних перешкод для його ввезення на митну територію України, пропуск товарів поза митним оформленням і декларуванням.

За результатами розслідування зібрано докази, які підтверджують вину останніх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинено повторно, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Обвинувальні акти стосовно «нечистих на руку» інспекторів прокуратурою Львівської області скеровані до судів.