ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині завтра розпочинається місячник добровільної здачі зброї

|

На території Львова та області, у період з 1 березня по 1 травня 2015 року, правоохоронці проведуть місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових речовин. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Протягом місяця усі власники незареєстрованої зброї, спеціальних засобів, а також боєприпасів та вибухових речовин, що перебувають у незаконному обігу, можуть здати їх в органи внутрішніх справ.

«Згідно чинного законодавства, особи, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю, а також вибухові речовини в ОВС, звільняються від відповідальності. У випадку, якщо таку зброю, боєприпаси або інші заборонені речовини у них вилучать правоохоронці, власники нестимуть кримінальну відповідальність», – наголосив начальник відділу дозвільної системи Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Ігор Цікало.

Нагадаємо, згідно ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, передбачена кримінальна відповідальність за незаконне носіння, придбання, передачу чи збут як холодної, так і вогнепальної зброї, бойових припасів або вибухових речовин. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Разом з тим, ч.3 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України передбачає звільнення від кримінальної відповідальності осіб, котрі добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, що перебували у них без передбаченого законом дозволу.

«Також ми обіцяємо допомогу у легалізації незареєстрованої зброї тим власникам, котрі можуть довести законність її походження. Для цього власникам такої зброї необхідно принести її в ОВС разом з наявними у них документами», – розповів Ігор Цікало.

 Ілюстрація doba.te.ua