ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розкажуть про політичний вплив на суддів

|

Завтра у конференц-залі Філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35) відбудеться лекція-дискусія із заступником Голови Верховної Ради України Оксаною Сироїд. Обговорюватимуть судову реформу – українські «традиції» та європейські стандарти. До участі запрошують представників професійного юридичного середовища, науковців і студентів-правників та осіб, які цікавляться питаннями реформування судової системи в Україні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Початок заходу – о 14.00 год.

Судова реформа є одним із найактуальніших викликів, які стоять перед українським суспільством та українською владою. Оксана Сироїд є визнаним експертом з питань реформування правосуддя та судочинства, а з грудня 2014 р. – віце-спікером Верховної Ради. У рамках своєї законодавчої роботи значну увагу приділяє питанням, пов’язаним із реформуванням судової гілки влади в Україні.

Під час заходу планується розглянути такі питання як проблема політичного впливу на суддів та незалежності органів, що відповідальні за добір, призначення, переведення та звільнення суддів. Також буде піднято питання впровадження реального самоврядування суддів, їх підбору та відповідальності. Значну увагу приділять таким аспектам судової реформи як оновлення суддівського корпусу, проблемним аспектам прийняття закону про судову реформу як важливому елементу для якості закону, а також впливу процедурних аспектів його прийняття на довіру до нього, зокрема питанням підтримки судової реформи з боку громадянського суспільства.

Модераторами заходу стануть Академічний директор Центру верховенства права Українського католицького університету, доцент, к.ю.н. Оксана Головко-Гавришева та Голова відділення Асоціації правників України у Львівській області Антон Подільчак.

До участі запрошують представників професійного юридичного середовища, науковців і студентів-правників та осіб, які цікавляться питаннями реформування судової системи в Україні.

Для участі в лекції необхідно зареєструватися за посиланням: http://goo.gl/forms/K6FZR8vayH

Додаткова інформація: [email protected], тел. 0939939351

Організатор лекції – Центр верховенства права Українського католицького університету за підтримки Львівського відділення Асоціації правників України.

 

Фото: www.radiosvoboda.org