ОСТАННІ НОВИНИ

Парубій розповів, чого не вистачає, щоб США надали Україні летальну зброю

|

Президентові США Бараку Обамі залишилося поставити під рішенням передати Україні летальну зброю свій підпис. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв’ю 5 каналу.

Усі технічні питання про надання Америкою летальної зброї для української армії узгоджені. За словами Парубія, питання летального озброєння буквально лежить на столі Обами.

Парубій також повідомив, що українські дипломати провели велику кількість розмов з представниками влади США, і додав, що не менш важливим є питання надання Україні нелетальної зброї.

«Йдеться про радари, які можуть виявляти вогневі точки противника, про безпілотники, які працюють на висоті більше 2 тисяч метрів, радіостанціях. І навіть ті броньовані автомобілі, які ми вже отримали. Я вважаю, це дуже великий і серйозний крок для України. Є повне розуміння в Конгресі, і республіканців, і демократів», – наголосив віце-спікер Ради.

Нагадаємо, 26 березня Сенат США ухвалив резолюцію, яка закликає президента Барака Обаму надати Україні летальне оборонне озброєння. 

Фото:  publicist.in.ua