ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні можуть перестати звільняти корупціонерів під заставу

|

Із законодавства має бути вилучено норми, які дають можливість звільнення під заставу корупціонерів. Про це  в інтерв`ю телеканалу ICTV заявив президент Петро Порошенко, пише УП.

Говорячи про затримання на засіданні уряду екс-глави ДСНС Сергія Бочковського та його заступника, Порошенко заявив: «Боротьба з корупцією – не просто затримка того чи іншого чиновника, це війна, війна на фронті, який є не менш небезпечним,  ніж захист країни від агресора.Вони заарештовані і будуть у в`язниці”, – заявив Порошенко. 

«На жаль, діюче законодавство – в умовах вимагання хабара, корупції в особливо великих розмірах, в умовах війни, особливого періоду – ще передбачає звільнення під заставу. Ми маємо вилучити можливіть випуску під заставу корупціонерів», – додав президент. 

«Коли в нас буде лишатися корупція, – усі мають розуміти – до нас не прийдуть інвестиції, місцевий бізнес не підніме голову, люди відчуватимуть депресію, злочинна побудова вертикалі влади продемонструє, що все, що ми робили під час Майдану – дарма. Тому для мене це – виклик», – додав Порошенко. 

“Це не ера милосердя, це не ера розплати – після Революції гідності. Це має бути ера справедливості. Ті, хто займається корупцією, не повинні і не будуть відчувати себе у безпеці. Кожен службовець має відчувати, що хабарництво безкарним не залишиться», – заявив Порошенко.

Як відомо, одним з останніх затримань за підозрою у корупції стали затримання екс-голови ДСНС та його заступника на засіданні Кабміну 25 березня. 

28 березня Печерський райсуд заарештував екс-голову ДержНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцього на 2 місяці. Вони можуть бути звільнені від тримання під вартою у разі внесення застави у сумі 1,182 млн. гривень.

Фото: lada.fm