ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура здіймає шум довкола земель Калєтніка

|

Прокуратура Київщини вимагає повернути державі ще12 газемлі в Бучі, що належать родичу колишнього першого заступника голови ВРУ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Прокуратури Київської області.

Прокуратурою заявлено до Ірпінського міського суду позов про визнання недійсними рішень Бучанської ради та повернення державі земель площею12 гавартістю майже 16 млн грн.

Встановлено, що міськрада у 2008 році незаконно припинила право постійного користування земельними ділянками дослідного господарства «Ворзель» Національного аграрного університету в межах міста Буча (мікрорайон «Рокач»), перевела їх до категорії земель житлової забудови та передала у власність 113-м громадянам. Усі ділянки в подальшому були продані родичу, колишнього першого заступника Голови Верховної Ради України – власнику так званого «Бучанського межигір’я» (мова про Василя Калєтніка – дідуся Ігоря Кадєтніка – ред.).

Відтак право постійного користування землями Університету було припинено за відсутності згоди органу управління майном – Кабінету Міністрів України, що суперечить вимогам законодавства України та статуту.

Крім того, земельні ділянки Університету перебували у державній власності, тому вирішення питання про припинення права користування Університетом зазначеними землями не належало до компетенції Бучанської міської ради.

Нагадаємо, у лютому поточного року апеляційний суд Київської області залишив без змін рішення Ірпінського міського суду, яким задоволено позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність14 галісових земель в місті Буча вартістю понад 18 млн грн, так званого «Бучанського межигір’я», які також належали родичу колишнього першого заступника Голови Верховної Ради України.

Нагадаємо, що у скандалі із землею Бучі пов`язаний проросійський «політик» часів режиму Януковича, член Комуністичної партії України, колишній перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік. Після кривавих подій на Майдані – 22 лютого 2014 року чиновник подав у відставку та того ж дня виїхав до РФ.

Фото: espreso.tv