ОСТАННІ НОВИНИ

Якщо дитина не відвідувала дитсадок три дні включно з вихідними, довідка не потрібна – Мінздоров’я

|

Адміністрація дитячих садків не повинна вимагати довідку про стан здоров’я у дітей, які пропустили три дні занять включно з вихідними. Про це йдеться у відповіді Міністерства охорони здоров’я на інформаційний запит Львівського порталу.

У Міністерстві підтвердили, що відповідно до наказу МОЗ України від 01.08.2013 № 678 після тимчасової відсутності дитини протягом трьох днів включно прийом до дошкільного навчального закладу дозволяється лише за наявності медичної довідки. Однак, якщо останній день цього терміну припадає на суботу, неділю чи на святковий день, то він переноситься на найближчий робочий день.

«Статтею 254 Цивільного кодексу України передбачено, якщо останній день терміну припадає на вихідний, святковий або на інший неробочий день, то днем закінчення терміну вважається перший за ним робочий день», – сказано у повідомленні Мінздоров’я.
Такої ж думки дотримується і начальник Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Богдан Чечотка.

«Якщо дитина була відсутня у дошкільному навчальному закладі в п’ятницю і прийшла у понеділок, то медична довідка не подається. Проте слід зважати на те, що, якщо дитина не відвідувала заклад у п’ятницю, суботу, неділю та в понеділок, а у вівторок прийшла, то довідка вже потрібна», – зазначив Богдан Чечотка.

Як повідомляв раніше Львівський портал, у дитячих садках Львова почали вимагати довідки про стан здоров’я дитини, якщо вона не відвідувала заклад упродовж трьох днів поспіль. Водночас до цього триденного терміну чомусь зараховують вихідні дні. Якщо батьки не привели дитину в дитсадок у п’ятницю (плюс субота і неділя), то у понеділок в ДНЗ від них уже вимагають довідку від лікаря.

Ілюстрація poradu.pp.ua