ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство інфраструктури просить WizzAir залишитися в Україні

|

Міністерство інфраструктури України буде домовлятися про зустріч з українським і угорським керівництвом WizzAir, щоб визначити, яку підтримку відомство може надати для відновлення діяльності компанії в Україні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міністерства інфраструктури.

У відомстві розуміють, що рішення WizzAir – це рішення комерційної компанії, яке стало реакцією на економічну ситуацію в країні, однак спробують переконати бюджетного перевізника у зворотному.

Відтак у Міністерстві інфраструктури анонсують ряд заходів для лібералізації ринку повітряних перевезень, щоб українське небо стало привабливішим для авіаперевізників.

Зокрема нагадали, що Україна стоїть на порозі підписання Угоди про Спільний авіаційний простір.

«Два тижні тому під час робочої поїздки в Іспанію відбулися зустрічі Міністра з держсекретарями з питань інфраструктури і закордонних справ. Ми запропонували своє бачення вирішення спірного питання Гібралтару. Іспанія готова до переговорів. Наразі заплановано зустріч з послом Великобританії, щоб прискорити розгляд питання», – йдеться у повідомленні.

Також у відомстві повідомили, що зараз обговорюється можливість відкрити українське небо на рівні окремих українських аеропортів, зокрема аеропорту «Львів». Уже відбулися зустрічі з іноземними авіакомпаніями, які зацікавлені в тому, щоб літати в Україну. Розпочато роботу для досягнення двосторонніх домовленостей на рівні авіаційних органів влади ряду Європейських країн.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Wizz Air закриває українську авіакомпанію. Пасажирам необхідно перебронювати квитки. Усі рейси авіакомпанії зі Львова буде скасовано.

Фото: cheap