ОСТАННІ НОВИНИ

На яких напрямках Донбасу загрозлива ситуація

|

У зоні відповідальності військ оперативного командування «Північ» ситуація залишається складною. Найбільш загрозливим залишається напрямок на Станицю Луганську та Щастя. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі ОК «Північ».

Бойовики продовжують використовувати перемир’я для підготовки особового складу, інженерного обладнання позицій та нарощування своїх сил.

За наявною інформацією в районі «Бахмутської траси» знаходяться підрозділи зі складу бригади «Призрак», у складі яких виявлено близько десятка танків. Для імітації нарощування сил та приховування їх реальної чисельності своїх сил ворожу техніку переганяють з місця на місце. Також поблизу лінії зіткнення зафіксовано позиції артилерійського підрозділу противника, на озброєнні якого знаходиться декілька одиниць САУ 2С3 «Акація».

Протягом доби в зоні відповідальності військ ОК «Північ» зафіксовано чотири обстріли та одне бойове зіткнення.

«Під час виконання завдань з виявлення місць базування особового складу та техніки незаконних збройних формувань відбулося бойове зіткнення між розвідгрупою наших сил та диверсійно-розвідувальною групою противника. Реакція наших розвідників була миттєвою. Завдяки вчасно прийнятому командирському рішенню та злагодженості дій військовослужбовців Збройних Сил України з відкриття вогню у відповідь напад вдалося відбити, з нашого боку втрат немає», – повідомили у прес-центрі відомства.

Протягом доби в зоні відповідальності військ оперативного командування «Північ» зафіксовано чотири обстріли, три з яких зі стрілецької зброї та один з міномету. Вогонь по підрозділам на блокпостах бойовики вели з напрямку Сміле, Сокольники, Славяносербськ.