ОСТАННІ НОВИНИ

В Європі підписали угоду про заборону торгівлі людськими органами

|

Загалом 14 європейських держав приєдналися в середу, 25 березня, до першої всесвітньої угоди про заборону нелегальної торгівлі людськими органами

Підписаний в Іспанії документ передбачає кримінальну відповідальність за вилучення органів проти волі їхнього “носія”. Крім того, договір забороняє відповідну комерційну діяльність і встановлює право на отримання компенсації постраждалим, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Угода була підписана в місті Сантьяго-де-Компостела представниками Албанії, Бельгії, Греції, Великої Британії, Італії, Люксембургу, Молдови, Норвегії, Австрії, Польщі, Португалії, Іспанії, Чехії і Туреччини. У майбутньому до підписантів можуть приєднатися й інші країни Європи. Для набуття документом чинності його повинні ратифікувати не менше ніж п`яти державам.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав торгівлю органами “одним з найбільш злісних комерційних промислів у світі”. За його словами, доходи цього злочинного бізнесу перевищують один мільярд євро на рік. За даними Всесвітньої організації охорони здоров`я (ВООЗ), щорічно нелегально трансплантують близько десяти тисяч людських органів.

 Ілюстрація job-sbu.org