ОСТАННІ НОВИНИ

Через брак землі учасникам АТО зі Львова нададуть квартири

|

Учасники АТО зі Львова, які подають заяви на отримання земельних ділянок, можуть претендувати на отримання квартир. Про це стало відомо під час сьогоднішньої прес-конференції «Правда про виділення земельних ділянок учасникам АТО на Львівщині: реальність та спекуляції», передає кореспондент Львівського порталу.

За словами голови громадської ради при головному управлінні Держземагентства у Львівській області Ярослава Мандрука, заяви на отримання у приватну власність земельних ділянок подали 800 учасників АТО зі Львова. Однак через брак землі у місті, таким людям можуть запропонувати отримати квартири.

«Зі Львова претендують на отримання земельної ділянки 800 осіб, проте знайти таку кількість вільних ділянок у місті неможливо, відтак місцева влада прийняла рішення на виділення трьох ділянок для побудови багатоквартирних будинків, в які поселятимуть учасників АТО», – повідомив він.

За інформацією чиновника, одна із земельних ділянок під будівництво багатоповерхівки уже затверджена. Втім постає наступне питання, хто будуватиме це житло.

«У Львові вже шукатимуть спонсора для спорудження багатоквартирного будинку для учасників АТО. Не виключено, що залучать кошти з державного бюджету», – повідомив Ярослав Мандрук.

Як відомо, на Львівщині вже майже 2000 учасників АТО отримують земельні ділянки.

Також нагадуємо: Як отримати земельну ділянку учасникам АТО та, що треба знати учасникам АТО для зарахування на квартирний облік у Львівській міськраді.

 

Водночас варто додати, що з будівництвом будинку для учасників АТО у Львові набирає обертів скандал. Зокрема, родичі учасників АТО вже кілька разів приходили з пікетом до Львівської міськради. Востаннє акція протесту відбулась 19 березня. Тоді обурені люди увірвались безпосере6дньо до сесійного залу, аби заявити про свої права та ймовірні махінації з боку вдади. За словами пікетувальників, міська влада всіляко затягує питання будівництва для них житла. Також родичі вояків не розуміють, чому землю виділяють саме підприємству «Рембуд».

Крім того, пікетувальники кажуть, що мають великі сумніви щодо справедливого розподілу житла між усіма, хто на нього заслуговує. Вони переконані, що мер Львова має певні інтереси щодо фірми «Рембуд». 

Ілюстрація Львівський портал