Львівські євромайданівці вимагають «потрусити» екс-податківця Львівщини Мирослава Хом’яка

|

Львівський Євромайдан звернувся до співголів міжфракційного об’єднання «Львівщина» та членів антикорупційного комітету Верховної Ради України Дмитра Добродомова, Олега Осуховського, Ірини Подоляк, Оксани Юринець, Ігоря Васюника та Юрія Шухевича з проханням детально перевірити резонансні факти із минулої діяльності колишнього головного податківця Львівщини та керівника департаменту екології ЛОДА Мирослава Хом’яка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського Євромайдану.

За даними активістів, аби не потрапити під дію закону про люстрацію та уникнути відповідних люстраційних перевірок, влітку 2014 року Мирослав Хом’як начебто добровільно звільняється із займаної посади у департаменту екології ЛОДА. Проте попри звільнення з державної служби, очевидні факти з ознаками перевищень посадових повноважень та зловживання владою потребують ретельної перевірки з боку органів прокуратури та внутрішніх справ.

«Ім’я Мирослава Хом’яка добре відоме львів’янам ще з часів президента Леоніда Кучми, коли він очолював обласних податківців, «викручуючи руки» підприємцям та займаючись постійними адміністративним тиском на бізнес. Зрештою, період перебування на посаді давнього бізнес-партнера Медведчука більшість львівських підприємців із жахом згадують дотепер. Не винятком став період очільництва у департаменті екології та природних ресурсів ЛОДА у 2011-2014 рр – публічно про тиск та формування корупційних схем заявляли як екологи, так і підприємці» – йдеться у зверненні.

Фото: zaxid.net