ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії назвали намір продавати цехи ЛАЗу національною зрадою

|

Начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич прокоментувала інформацію щодо продажу на аукціоні арештованого майна Львівського автобусного заводу, повідомляє прес-служба мерії

«Нам відомо про те, що за позовом Фонду державного майна України декілька років тому було прийнято рішення про визнання незаконною приватизацію Львівського автобусного заводу. Проте, з невідомих причин, це рішення суду виконано не було і було звернення у виконавчу службу. Після цього Автобусний завод продали по частинах різним власникам, було створено декілька структур автобусного заводу і він фактично припинив своє існування.

Говорити зараз про законність чи незаконність цього аукціону нам важко, оскільки маємо обмежений доступ до документів. На мою думку, відповідні компетентні органи повинні були б провести перевірку, чому не виконувалось це судове рішення, які були підстави винесення цього судового рішення, які наслідки могли би бути за результатами його виконання і за наявності підстав розпочати ті чи інші процедури», – зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Це один з унікальних заводів ще з радянських часів. Продавати окремі цехи – це національна зрада», – переконаний директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів.

Як писав Львівський портал, комплекс споруд та будівель Львівського автобусного заводу виставили на торги з продажу арештованого майна. Торги планують провести 15 квітня.