ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков вимагає, аби держпідприємства охороняла винятково Державна служба охорони

|

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що охорона державних підприємств і державних компаній в подальшому буде здійснюватися винятково Державною службою охорони

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

“Думаю, що на найближчому засіданні Кабінету міністрів ми будемо виносити питання про те, щоб охорону стратегічних об`єктів державної власності, компаній в яких є частка державної власності, здійснювала державна служба охорони Міністерства внутрішніх справ України. Міліція має вогнепальну зброю і можливість підтримувати порядок найкращим чином”, – зазначив Арсен Аваков

“Напевно, був епізод у житті країни, коли міліція або держава, або не хотіла, або не мала сил до такого ступеня контролю. А тепер інші часи. Настав період коли ми повинні вичерпно контролювати державні активи і маємо до цього і силу і волю”, – сказав міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, що у неділю навколо ПАТ “Укрнафта” стався інцидент. Там, на бронемашині, з`явилися озброєні люди, а вхід до самої будівлі був швидко перекритий металевими ґратами.

Пізно ввечері до будівлі “Укрнафти” під`їхав голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський і заявив, що підприємство планують захопити.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після інциденту дав 24 години на роззброєння приватних охоронних фірм.

А голова СБУ Валентин Наливайченко запевнив, що учасники інциденту з “Укрнафтою” будуть покарані.