ОСТАННІ НОВИНИ

У квітні до Львова завітає «Французька весна»

|

З 1 квітня у Львові розпочнеться «Французька весна 2015». На гостей фестивалю чекатиме безліч культурних, освітніх та розважальних заходів, а також, фестиваль паркуру, яким дуже зацікавилась активна молодь міста. ПРО це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Особливістю «Французької весни 2015» є те, що вона носить не лише французький, а й у більшості міжнародний характер. Це означає, що пропоновані культурні події розширили свою географію до Польщі та Румунії, які долучили Львів до запланованих в їхніх країнах мистецьких подій. Саме тому львівська публіка матиме можливість побачити відомого ілюзіоніста, знову матимемо зустріч із паркуристами, лунатимуть барокові твори 17-18 століття, звичайно буде і джаз. Хотілося б наголосити, що головним моментом у проведенні всіх заходів є співпраця Альянсз Франсез з культурно-мистецькими та освітніми закладами міста», – зазначила Наталія Демчук, президент ЛМГО «Альянс Франсез».

Серед основних заходів організатори виділяють такі:

Виставку The Parisianer, яку відкриють 2 квітня о 18.00 год у Палаці мистецтв. У жовтні минулого року в Києві The Parisianer зробив свою першу зупинку в Україні, щоб дати відчути українській публіці цю багатоманітну та дивовижну паризьку атмосферу. Цього року, в рамках «Французькою весни» виставка The Parisianer буде представлена в Дніпропетровську, Харкові, Львові та Рівному.

3 квітня о 18.00 год охочих запрошують у наукову бібліотеку ЛНУ ім. Івана Франка, що на вулиці Драгоманова, 5, де відбудеться конференція Жана-Крістофа Фріша та заняття з музики. Ця конференція пройде у поєднанні з виставкою фотографій Ферранте Ферранті «Пінзель та барокова Європа».

У вівторок, 7 квітня, у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться концерт Моцарт в Галичині.

Поєднання класичної музику та репі від лауреату «Золотого Таланту» каналу «TV5 Monde» у 2012 році, гурту «Рапсодія» можна буде почути у середу, 8 квітня, у «Дзизі».

З 14 до 16 квітня до Львова завітає Європейський фестиваль паркуру. Після першої успішної зустрічі у 2014 році, близько сотні молодих людей з України, а також сусідніх країн та Франції зустрінуться у Львові для міжнародного фестивалю, який триває в Румунії у м.Клуж, молодіжній столиці Європи 2015 року.

А неймовірне шоу у виконанні ілюзіоніста Magic Mouss відбуватиметься 19, 20 та 21 квітня у різних локаціях, про які організатори повідомлять пізніше.

Також у суботу, 25 квітня, у «Дзизі» для любителів джазу виступатиме відоме французьке тріо «Bey.Ler.Bey».

Ці та інші цікаві заходи чекатимуть на гостей «Французької весни» впродовж квітня.

 Ілюстрація www.philharmonia.lviv.ua