ОСТАННІ НОВИНИ

З травня житлові субсидії надаватимуть українцям по-новому

|

З травня цього року українці отримуватимуть житлові субсидії по-новому. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Яковець, передає кореспондент Львівського порталу.

Оксана Яковець розповіла, що зважаючи на ріст цін і тарифів на житлово-комунальні послуги було прийнято рішення про скасування низки обмежень для оформлення житлової субсидії, відтак оформити її зможуть ті родини (або одинокі люди), у яких сукупна сума щомісячних витрат на комуналку перевищує встановлений державою відсоток від щомісячного доходу. Для оформлення такої субсидії до органів соціального захисту за місцем реєстрації потрібно подати лише два документи – заяву про отримання субсидії та декларацію.

«На житлову субсидію зможуть розраховувати навіть ті люди, які мають до прикладу кілька квартир, або машину чи дві, або працездатні люди, які не працюють. Але для цього, люди, які розраховують на житлову субсидію, повинні в обов’язковому порядку задекларувати їх. Наголошу, що тут важливий не майновий стан родини, а фінансовий, тобто лише реальні доходи усіх людей, які зареєстровані на одній житловій площі. Тож наявність ще однієї квартири чи машини не може бути підставою для відмови у наданні субсидії», – розповіла О.Яковець.

Зважаючи на реальні доходи сім’ї, а також на встановлення різних соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги (використання засобів обігріву лише води, чи усього помешкання, використання електричної плити чи газової, підігрів підлоги, тощо – ред.), розмір надання субсидії кожній родині встановлюватиметься індивідуально. 

Крім того, за словами заступниці директора департаменту соцзахисту, житлову субсидію призначатимуть на цілий рік, а не лише на опалювальний сезон, як це було раніше.

Оксана Яковець також додала, що у виграшній ситуації залишаться ті родини, які мають лічильники на водо-, газо- та електропостачання.

 

Ілюстрація ТСН