ОСТАННІ НОВИНИ

На Личакові у день народження Ігоря Білозіра вшанували його пам`ять

|

Сьогодні, 24 березня, у день народження Ігоря Білозіра, на Личаківському кладовищі відбулось покладання квітів до могили композитора. Вклонитись світлій пам’яті нашого земляка зібралися родина, друзі, представники влади,  депутати  та громадськість Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Зокрема, вшанувати композитора прийшли народна артистка України Оксана Білозір, син композитора Андрій Білозір, онука Анна-Марія, поет, заслужений діяч мистецтв України та близький товариш Богдан Стельмах, громадський діяч Петро Сікорський, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка Роман Лубківський, заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний.

 

У своєму слові Юрій Підлісний зазначив, що “Ватра” і надалі палатиме та зігріватиме українців своїм полум`ям. Він також додав, що багато хто, ідучи сьогодні на передову, співає пісню Ігоря Білозіра “Рушимо”.

“Всього лише 60 років – це зовсім мало, а для творчої людини – це навіть не початок. Ми мусимо бути вдячні кожному митцю, а сьогодні, зокрема, Ігорю Білозіру за те, що отримали чудовий подарунок, який Він прийняв від Бога і подарував нам, невмирущу пісню. Тож вклонімося Йому та подякуймо”, – сказав Юрій Підлісний.

 

Окрім цього, під супровід капели «Дударик» біля могили митця отці провели чин панахиди. Також під час заходу діти з малої батьківщини композитора, Радехівщини, прочитали авторські вірші про Ігоря Білозіра.

 

Нагадаємо, що 2015 рік на Львівщині оголошено роком народного артиста України, композитора, керівника «ВІА Ватри» Ігоря Білозіра.

Ілюстрація photo-lviv.in.ua