ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині планують відновити роботу двох асфальтних заводів

|

У Львівській області до кінця травня планують відновити роботу асфальтобетонних заводів ДП «Львівський облавтодор» у Жовківському та Городоцькому районах. Окрім цього, в облдержадміністрації також напрацьовують механізми щодо запуску заводу на Турківщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Як зазначила заступника голови ОДА Ірина Гримак під час огляду асфальтобетонного заводу у с.Давидів Пустомитівського району, в структурі Львівського облавтодору є 11 асфальтних заводів, з яких працює лише один – у Давидові. «Цей завод не може обслуговувати мережу в радіусі більше 100 км. Тому наше завдання – зосередити потужності філій облавтодору та дати їм можливість забезпечити себе асфальтобетоном автономно» , – зазначила вона.

Заступник голови ОДА також розповіла, що до кінця цього року керівництво області ставить завдання повністю оптимізувати структуру облавтодору, що дозволить суттєво скоротити кількість філій (з 20 до 11 філій), а також чисельність керівного апарату на місцях. «Територіальні дільниці отримають статус юридичних осіб і зможуть самостійно здійснювати господарську діяльність. Це дасть їм можливість працювати на замовлення, розвиватись і отримувати кошти за свою роботу», – прокоментувала вона.

Потужності асфальтного заводу у Давидові сьогодні дозволяють виробити близько 250 тонн асфальтобетону в день. Це дає можливість дорожникам активно працювати для ліквідації аварійної ямковості на автомобільних дорогах області. Загалом з початку ремонтних робіт (16 січня) використано вже майже 2500 тонн асфальтобетону.

Ірина Гримак зазначила, що на сьогодні оголошено ряд тендерних закупівель, для того щоб після Великодніх свят вже можна було розпочати капітальний та поточний ремонт автомобільних доріг.

Також вона нагадала, що для поточного ремонту у розпорядженні є 152 млн. грн. з обласного бюджету для автомобільних доріг місцевого значення, 140 млн. грн. з державного бюджету на експлуатацію доріг, куди входить розмітка, прибирання і ямковий ремонт. Крім того, Львівська область розраховує на близько 250 млн. грн. з коштів Держбюджету, котрі передбачені на ремонт доріг Карпатського Єврорегіону в напрямку Львів-Бібрка-Рогатин-Івано-Франківськ-Чернівці та Стрий-Долина-Калуш-Івано-Франківськ.