ОСТАННІ НОВИНИ

Обмеження проїзду пільговиків у маршрутках стабілізувало ситуацію – Щир

|

В управлінні транспорту та зв’язку Львівської міської ради вбачають позитивні зміни після прийнятого виконкомом рішення щодо обмеження проїзду пільговиків у транспортних маршрутах. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, начальник міського управління транспорту та зв’язку Віктор Щир сьогодні під час засідання виконкому, на який прийшли автотранспортні перевізники та пільговики, повідомив, що рішення про обмеження пільговиків на проїзд дало змогу стабілізувати ситуацію у сфері автотранспортних перевезень. Відтак, В.Щир закликав членів виконкому не скасовувати цього рішення.

«Дане рішення виконкому було вимушене, оскільки ціни на паливо зросли у два рази. Воно зняло ту напругу, яка була у місті Львові, стабілізувало ситуацію. Коли паливо досягло піку своєї ціни – 27-28 грн, то на маршрути не виходило більше 200 автобусів. ЛК АТП-1 змушене було розірвати угоди з двома перевізниками, які обслуговували маршрути №2А та №5А. До сьогодні ці маршрути не працюють. Всі решта показники щодо автобусів на маршрутах відповідають плановим. Щоправда ситуація досі залишається складною. До прикладу, після 21:00 год. автобусів виходить менше, але вони виходять. Пропоную залишити рішення виконавчого комітету в силі до 1 червня, а вже після 1 червня розглядати питання підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті», – зазначив начальник ЛМР Віктор Щир.

Нагадаємо, сьогодні після півторагодинних дискусій виконком вирішив відкласти питання щодо рішення про обмеження проїзду пільговиків у транспортних маршрутах на наступний тиждень. За цей час робоча група має напрацювати пропозиції та винести консолідоване рішення.

Як відомо, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті» 10 березня цього року.  Прокуратура подала до суду за обмеження проїзду пільговиків у Львові 13 березня.

У п’ятницю, 20 березня, відбувся пікет Львівської міськради, під час якого вимагали скасувати обмеження проїзду пільговиків з 10-ї до 16-ї години у міському автотранспорті.

Водночас Асоціація перевізників Львова сьогодні, 23 березня, заявила, що знімає із себе відповідальність за соціальну напругу, якщо виконком Львівської міської ради скасує обмеження пільговиків на проїзд у автобусних маршрутах з 10-ї до 16-ї години у міському автотранспорті. 

Нагадаємо, сьогодні, 23 березня, відбулося засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, на якому планували розглянути питання щодо відміни чи невідміни попереднього рішення про впорядкування перевезень пільговиків.

На засідання виконавчого комітету прийшли десятки водіїв маршруток (з різних АТП), активісти кількох громадських організацій та громадяни, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті. Людей зібралось надто багато, відтак прийняли рішення перенести місце засідання виконкому до великого сесійного залу.

 
Фото: dyvys.info