ОСТАННІ НОВИНИ

Питання пільговиків у львівських маршрутках вирішили заговорити

|

Після півторагодинної емоційної дискусії у великій сесійній залі Львівської мерії, де сьогодні відбувалося засідання виконавчого комітету, питання щодо відміни попереднього рішення про впорядкування перевезень пільговиків вирішили перенести на наступний тиждень. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

Під тиском громадськості члени виконавчого комітету вирішили створити робочу групу, до якої увійдуть представники громадських та профспілкових організацій, перевізники, а також активісти-пенсіонери. Ця робоча група повинна впродовж тижня обговорити весь комплекс питань, які стосуються міського транспорту та напрацювати пропозиції. «Ця робоча група повинна вийти на наступний виконавчий комітет з консолідованою думкою й спільним рішенням. Я буду вимагати, щоб вона працювала активно щодня і рішення було якомога оперативніше, бо у нас дуже лімітований час. Буде готове раніше, будемо швидше приймати. Але воно має бути компромісне», – заявив міський голова Андрій Садовий.

Водночас він дав доручення співпрацювати із групою своєму першому заступнику Віктору Пушкарьову спільно з юридичним управлінням та управлінням транспорту.

Варто зазначити, що у кулуарах мерії віддавна побутує думка, якщо питання не вдається вирішити, то необхідно створити робочу групу.

Як відомо, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті» 10 березня цього року.  Прокуратура подала до суду за обмеження проїзду пільговиків у Львові 13 березня.

У п’ятницю, 20 березня, відбувся пікет Львівської міськради, під час якого вимагали скасувати обмеження проїзду пільговиків з 10-ї до 16-ї години у міському автотранспорті.

Водночас Асоціація перевізників Львова сьогодні, 23 березня, заявила, що знімає із себе відповідальність за соціальну напругу, якщо виконком Львівської міської ради скасує обмеження пільговиків на проїзд у автобусних маршрутах з 10-ї до 16-ї години у міському автотранспорті. 

Нагадаємо, сьогодні, 23 березня, відбулося засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, на якому планували розглянути питання щодо відміни чи невідміни попереднього рішення про впорядкування перевезень пільговиків.

На засідання виконавчого комітету прийшли десятки водіїв маршруток (з різних АТП), активісти кількох громадських організацій та громадяни, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті. Людей зібралось надто багато, відтак прийняли рішення перенести місце засідання виконкому до великого сесійного залу.