ОСТАННІ НОВИНИ

У травні Львів сколихнуть тринадцяті «Флюґери Львова»

|

На початку травня 2015 року у внутрішньому дворику Львівської Ратуші відбудеться ХІІІ міжнародний фестиваль «Флюґери Львова» . Організатори триденного свята якісної музики, Мистецьке об’єднання «Дзиґа», анонсують участь у «Флюґерах» музикантів з Польщі, Норвегії, Німеччини, Угорщини, Ірландії та України (зокрема, з Криму та східноукраїнських міст). Фестиваль триватиме з 1 до 3 травня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мистецького об’єднання «Дзига».  

У п’ятницю, 1 травня, усе почнеться з презентації перших досягнень «Львівської школи джазу та сучасної музики». Учні й учениці цього проекту уже кілька місяців займаються з провідними джазменами України, тож готові продемонструвати свої вміння. І одразу за «молодими-зеленими» на сцені – «DzygaJazzQuintet»! Легендарні музиканти, які починали львівський джаз у далеких 60-их, цього року відсвяткують своє 15-річчя саме на сцені «Флюґерів».

 

Легку і світлу, але сміливу та чесну музику чекають від українського колективу «FreeBreath». Окрім традиційних потужних концертів під зоряним небом, що їх ще від початку року спеціально до «Флюґерів» готують виконавці з різних країн, у «Дзизі» анонсують і кілька непересічних прем’єр. Зокрема, постійні учасники фесту, млосно-хуліганський «ГИЧ Оркестр» готують прем’єру – нову програму «Під маркою Івана Яковича».

У суботу, 2 травня, на одній сцені також зустрічатимуть геть юні колективи і справжні зубри якісного мистецтва. Досвідчений і винахідливий «RichardKanaforskyQuartet» зустрінеться з дуже амбітним колективом, що зовсім недавно дебютував на українській сцені – «Meltdown». Також цього дня на сцені «Флюґерів» давні друзі фестивалю – поетично-драйвова «Джалапіта».

Третій день фестивалю, 3 травня, буде присвячено українським колективам, особливо тим, які представляють Крим та Схід нашої держави. Зокрема, на «Флюґери» їде краматорський колектив «GroundBeat», з яким організатори познайомилися під час проекту «Концерти Миру», що відбувся на торішньому фестивалі «JazzBez». Харків на головному весняному фестивалі Львова представить молодий і сильний, як весняний вітер, гурт «Szklo». З Кіровограда на «Флюґери Львова» приїде команда «IchthyanderDad`sOnlyDolphine», а Крим представлять панки, що співають кримськотатарською мовою – група «Shatur-Gudur». Ще одна з багатьох прем’єр – спеціальна програма, над якою уже сьогодні працює переконано джазовий гурт «Shockolad», співачка Брія Блессінґ та гітарист Андрій Бадюк. І ще один гедлайнер третього дня – давні друзі фестивалю, категорично оптимістичні і неспростовно сонячні «Miąższ» з Польщі.

Традиційно, у неділю відбудеться «Прокидання з…». Формат «Прокидання» також відповідатиме духові третього дня фестивалю, адже Львів прокинеться з Харковом! Гурт «Танок на Майдані Конґо», який вічність тому утворився у Харкові, зустрінеться на одній сцені з харківським письменником Сергієм Жаданом. А «на розігріві» у цих метрів українського мистецтва зіграє зовсім молодий харківський колектив «Szklo».