ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах завтра думатимуть, як запобігти забудові району довкола озер

|

На території відпочинкового комплексу «Колиба», практично на березі озера в Брюховичах, розпочали спорудження трьох багатоповерхових будинків на 118 квартир. Про це Львівському порталу повідомили обурені мешканці смт. Брюховичі.

«Будівництво таких будинків на березі озер №2 та №3 суперечить принципу природоохорони селища як історичного населеного місця та може заподіяти шкоду місцевому ландшафту», – розповідає  юрист ініціативної групи мешканців Ярина Остапик.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2001 р. N 878 селище міського типу Брюховичі належить до нечисельного списку історичних населених місць України,  який охороняється згідно ст. 32 Закону України «Про охорону культурної  спадщини». Території навколо сучасних озер є місцевістю, звідки почали заселяти Брюховичі і належать до територій та ландшафтів, які необхідно залишити у незмінененому стані у контексті історичного населеного місця.

Зазначимо: жителі Брюхович ініціювали резононансне громадське обговорення довкола забудови відпочинкового комплексу «Колиба», адже будівництво житлових будинків на відстані25 метріввід озера в районі садибної забудови обмежить рекреаційний потенціал брюховицьких озер.

Зустріч відбудеться завтра, 24 березня 2015р. о 16.00 у приміщенні Брюховицької селищної ради.