ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики все активніше застосовують важке озброєння

|

Російсько-терористичні війська на Донбасі все більш активно застосовують важке озброєння, які повинні бути відведеними від лінії розмежування згідно Мінським домовленостям. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, в районі Авдіївки передові позиції українських військ за останню добу були п’ять разів обстріляні з 122-мм гармат (122-мм самохідні гаубиці САУ 2С1 «Гвоздика» і батарея 122-мм гаубиць Д-30). Причому удари завдавалися не окремими знаряддями, а вогневими підрозділами (батареями).

Також по позиціях українських військ на південь від Авдіївки і на південно-східній околиці цього населеного пункту двічі відкривався вогонь з танків (застосовується тактика «кочівних танків» – короткий вогневий удар і відхід в глибину своїх бойових порядків). Всього в даному районі спостерігалася дія чотирьох танків терористів.

Активно ведуться обстріли з піхотного озброєння з боку формувань російсько-терористичних військ на Артемівському напрямку. У районі населених пунктів Луганське і Шуми групи бойовиків спробували з дистанції ведення стрілецької вогню нанести вогневе ураження бойовій охороні українських позицій, використовуючи стрілецьку зброю, підствольні гранатомети і великокаліберні кулемети.

 
Ілюстрація REUTERS