ОСТАННІ НОВИНИ

Половина офісних працівників бояться завтрашнього дня

|

Четверо з п’яти офісних працівників замислюються про переїзд за кордон. Своє бажання вони пояснюють складною політичною та економічною ситуацією в Україні, а також відсутністю перспектив для себе та своєї родини. Такі дані були отримані в результаті опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, які є у розпорядженні редакції Львівського порталу.

За даними опитування hh.ua, четверо з п`яти офісних працівників в Україні допускають думку про переїзд за кордон. І майже половина опитаних вважає, що причиною цього є нестабільна економічна ситуація. 41% пояснюють своє прагнення покинути країну напруженою політичною ситуацією, низькими зарплатами та бажанням забезпечити своїм дітям стабільне майбутнє. І якщо рік тому на першому плані були матеріальні причини, то зараз жителям України не вистачає стабільності і впевненості у завтрашньому дні. Кожному третьому складно відчувати себе в безпеці. А, як відомо, потреба в безпеці є для людини однією з базових. Кожен другий не бачить майбутнього в цій країні для себе і своєї родини. Про професійну самореалізацію українці думають в останню чергу. Лише 22% пояснює цією причиною своє бажання виїхати в порівнянні з 32% на початку 2014 року.

Якщо б питання про переїзд все ж таки стало більш реальним, то для двох з п`яти визначальним чинником у прийнятті рішення стали б хороші фінансові та кар`єрні можливості. 23% погодилися б тільки на переїзд всією родиною. Кожен п`ятий буде враховувати рівень життя в країні, зверне увагу на компанію-роботодавця і пропоновану посаду. І якщо про роботу за кордоном мріють багато, то на переїзд в межах України погодиться лише кожен двадцятий. Ще 4% опитаних в цілому відкидають ідею зі зміною місця проживання і 3% не можуть реалізувати своє бажання виїхати в зв`язку з життєвими обставинами.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2015 року. В опитуванні взяв участь 1771 респондент.

Фото: ipress.ua