ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко наказав покарати Коломойського

|

Рішення Кабінету міністрів і наглядової ради ПАТ “Укртранснафта” про відсторонення керівника компанії, повинні беззаперечно виконуватися.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у Києві в п`ятницю, пише УП з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Вчора ввечері я доручив міністру внутрішніх справ негайно забезпечити порядок і звільнення приміщення “Укртранснафти”, що було виконано… Сьогодні також було доручено забезпечити неухильне виконання рішень уряду і наглядової ради стосовно керівництва “Укртранснафти” – відсторонення та інших процесів, оскільки це знаходиться в виключній компетенції уряду”, – сказав він.

Порошенко також зазначив, що за образу журналіста на главу Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського буде застосовано стягнення.

“Що стосується висловлювань, які допустив голова Дніпропетровської облдержадміністрації на адресу журналіста: я з ранку доручив адміністрації президента отримати відповідні пояснення, щоб визначити стягнення, яке буде винесено голові адміністрації. Я думаю, що до кінця дня стягнення буде визначене”, – сказав він.

Як відомо, 19 березня Рада ухвалила поправки в закон про акціонерні товариства, які позбавлять Коломойського контролю над “Укрнафтою”.

Крім того від виконання обов`язків був відсторонений і глава правління “Укртранснафти” Олександр Лазорко, який є також ставлеником Коломойського.

Після цього Коломойський ввечері приїхав із групою молодиків в “Укртранснафту”, заблокував вхід до неї і проводив “переговори” з міністром Демчишиним та в. о. керівника компанії.

У ході розмови Коломойський заявив, що у нього у Києві є 2 тисячі бійців, які готові захищати від захоплення “його підприємства”.

Коломойський заявив, що Юрій Мірошник, який з 19 березня тимчасово виконує обов`язки голови правління “Укртранснафти”, “сам себе призначив”.

20 березня Коломойський заявив про досягнуті домовленості із президентом і прем`єром з приводу “Укртранснафти”.

Фото: ФБ