ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї суботи пройде пробне ЗНО з української мови. Що саме не варто забувати

|

У суботу, 21 березня, у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти буде проведено пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Натомість 28 березня пройде тестування з усіх інших предметів. Участь у пробному тестуванні візьмуть ті абітурієнти, які наприкінці минулого року пройшли відповідну процедуру реєстрації. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Як розповіла сьогодні під час прес-конференції директор центру Лариса Середяк, на участь у пробному тестуванні у Львівському РЦОЯО зареєструвалося 17 952 учасника на 27 040 тестувань.

«Спеціально на українську мову та літературу вивели окремий день, бо розраховували, що більшість випускників шкіл захочуть спробувати свої сили через проведення ДПА. І тут у нас виходить цікава статистика: якщо на українську мову у нас зареєструвалося 16 тис осіб, то 10 тисяч з них зареєструвалися на поглиблений рівень тестування», – розповіла вона.

Для проведення пробного ЗНО у трьох областях ЛРЦОЯО – Львівській, Рівненській, Волинській, 21 березня працюватиме 84 пункти тестувань, а 28 березня – 52. «До прикладу, 21 березня у Львівській області пунктів тестувань буде 42, вони будуть у всіх районних центрах. Натомість 28 березня буде лише 31 і тільки у тих містах, де проходитиме ЗНО у червні», – додала Л.Середяк.

Вона також нагадує, щоби учасники пробного ЗНО не забули взяти із собою паспорти, запрошення та квитанції про оплату, а також з’ясували у своєму кабінеті на сайті ЛРЦОЯО у який саме пункт тестування їм потрібно з’явитися.

 Ілюстрація PHL