ОСТАННІ НОВИНИ

Що треба знати випускникам про ЗНО

|

39 тисяч 126 абітурієнтів з трьох областей – Львівської, Рівненської, Волинської, зареєструвалися у Львівському обласному центрі оцінювання якості освіти для участі в основній сесії тестування з української мови та літератури. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Л.Середяк, цього року учні загальноосвітніх навчальних закладів вперше будуть здавати тести із української мови та літератури, а також з математики двох рівнів – базового та поглибленого.

«Вибір тестів залежить лише від учнів і від того, в який навчальний заклад вони хочуть поступати. Учасники, що обрали поглиблений рівень тестувань отримають три результати, тобто три оцінки. Бали з поглибленого рівня не будуть додаватися до балів базового рівня, бо це зовсім різні шкали», – розповіла вона.

Лариса Середяк повідомила, що із 39 тисяч 126 абітурієнтів базовий рівень тестування з української мови та літератури обрали 36 тис 138 учнів, решта 2 тис 988 – поглиблений. Відтак, поглиблений рівень тестів з української мови обрали менше ніж 10% абітурієнтів. 

«Варто наголосити, що всі випускники, які хочуть отримати цього року атестат про середню освіту, повинні пройти ЗНО, бо його результат буде зараховано як державну підсумкову атестацію. Зважаючи на це, цього року учасників тестування буде на 2-3 тисячі більше, ніж очікувалося», – сказала вона. 

Зокрема, у Львівській області на тестування з української мови та літератури зареєструвалися 19 тисяч 133 особи. З них 14 тисяч випускників загальноосвітніх навчальних закладів і фактично 5 тисяч випускників з минулих років, повідомила Лариса Середяк. 

«Не будуть здавати зовнішнє незалежне оцінювання ті, які за медичними показниками мають право бути звільненими від державної підсумкової атестації, а також випускники вечірніх шкіл. Ці люди можуть складати державну підсумкову атестацію у себе на місцях», – додала вона.  

Основна сесія ЗНО, як повідомила директор ЛРЦОЯО, стартуватиме 24 квітня із тестування з української мови та літератури. Тестування з решти предметів відбуватимуться з 3 до 26 червня.

 Фото: Львівський портал