ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії звучатимуть композиції Ігоря Білозіра

|

У рамках вшанування 60-річчя від дня народження композитора 22 та 23 березня у Львівській обласній філармонії відбудеться музичний проект, лейтмотивом якого стала пісня Ігоря Білозіра «Пшеничне перевесло». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА. 

У концертах братимуть участь «ватрівчани», ті, хто працював з Ігорем Білозіром. В основному зберуться перші виконавці його пісень. Це «Ватра 80-х», і теперішня «Ватра» під керівництвом Андрія Кучерепи. Із «Ватри 80-х» у концерті візьмуть участь – Марта Лозинська, Ігор Курач, Олексій Сердюк, Іван Огар, Андрій Береза, Олег Кульчицький, Юрій Кедринський.

Серед солістів «ватрівчан» – Оксана Білозір, Мар’ян Шуневич, перший виконавець пісні композитора «Не сип мила скла» Ігор Богдан, скрипаль Олег Кульчицький, перший виконавець «Світлиці» Володимир Прасоленко та багато інших.

Майже весь концерт скомпоновано із пісень Ігоря Білозіра, окрім того прозвучать кілька народних пісень в його обробці.

Вперше у фактурному музичному викладі залучено до концерту симфонічний оркестр з ритмічною групою «19-й клас». Академічний молодіжний симфонічний оркестр «ІNSO-Львів» виступить під батутою Володимира Сивохіпа.

У фойє Львівської обласної філармонії експонуватиметься фотовиставка Володимира Дубаса, який ще з перших років у «Ватрі» був власкором. Також у фойє філармонії транслюватимуться фільми про «Ватру», які також супроводжуватимуть концерт на сцені.

Нагадаємо, що 2015 рік на Львівщині оголошено роком народного артиста України, композитора, керівника «ВІА Ватри» Ігоря Білозіра.

Фото: www.philharmonia.lviv.ua