ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація у Костянтинівці стабілізувалась, підбурювачі – затримані

|

Три підбурювачі заворушень у Костянтинівці, влаштованих після смертельного ДТП за участю української бронетехніки, затримано. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив радник міністра МВС Зорян Шкіряк, передає Еспресо.TV

За словами радника, наразі ситуація в Костянтинівці є спокійною. Затримані три активні підбурювачі до масових заворушень.

“Ця справа має бути публічною. Я впевнений, що вона буде розслідувана зі всією відповідальністю, тим більше , що її під особистий контроль взяв військовий прокурор Анатолій Матіос”,- наголосив Шкіряк. 

Нагадаємо, 16 березня вдень у місті Костянтинівка на Донеччині БМД під керуванням українських військовослужбовців спричинила ДТП. При цьому було смертельно травмовано 8-річну дівчинку, а жінка та інша дитина – госпіталізовані. Суд застосував запобіжний захід до солдата-винуватця дорожньо-транспортної пригоди у вигляді тримання під вартою. Генштаб відсторонив від посади комбата на час розслідування смертельного ДТП. Також влада пообіцяла, що Міноборони виплатить компенсацію родичам загиблої дівчинки.

Військовослужбовець, який у понеділок на броньованому тягачі МТ-ЛБ збив на смерть 8-річну дівчинку в Костянтинівці, за попередньою інформацією, був у нетверезому стані.

Натомість співголова громадської ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгирьов завив, що Росія використовує в Костянтинівці дестабілізаційні заході, розраховані на загострення ситуації на території, підконтрольній Україні. Як доказ він навів приклад, що мітингуючі місцеві мешканці дуже скоро забули про загиблу в ДТП дівчинку, натомість вимагали виводу українських військ з міста.

Відзначимо, ввечері у вівторок у Костянтинівці, близько 50 осіб знову зібралися на місці ДТП “з метою дестабілізації ситуації в місті”, як повідомляв раніше Аброськін, але правоохоронці провели з присутніми роз`яснювальну бесіду і запобігли можливим заворушенням.

 Ілюстрація УНІАН