ОСТАННІ НОВИНИ

Через українсько-польський кордон стали частіше возити контрабанду

|

На українсько-польському кордоні випадки перевезення контрабандних товарів почастішали на 30% у порівнянні з попереднім роком. Про це сьогодні під час брифінгу у Львові повідомив головний комендант прикордонної варти Республіки Польща Домінік Трач, передає кореспондент Львівського порталу.

Таке явище Домінік Трач пояснив різницею цін на товари, що продаються на території України й Польщі. «Варто зазначити, що переміщення незаконних товарів набуває організаційного характеру. А це означає, що ми повинні підготувати методи і форми, а також підготувати людей щодо протидії таким явищам. Ми затримуємо контрабанду і через річку Буг на зеленій ділянці, а також ту, яку переміщують за допомогою малих літальних апаратів», – розповів Домінік Трач.

Він пояснив, що для протидії контрабанді вони застосовують обмін інформацією між відомствами України та Польщі, аналіз ризику та оперативну взаємодію.

«Ця співпраця відбувається не лише на рівні головних прикордонних відомств України й Польщі, а також у взаємодії з Європейським Союзом. Бо це загроза не лише для Республіки Польща, а й загроза для країн усієї Шенгенської зони», – додав він.

 Фото Держприкордонслужби