ОСТАННІ НОВИНИ

Польща посилює охорону східного кордону

|

Польща збільшила кількість прикордонних підрозділів на східній ділянці кордону. Про це львівським журналістам під час брифінгу у Львові розповів головний комендант прикордонної варти Республіки Польща Домінік Трач, передає кореспондент Львівського порталу.

Домінік Трач повідомив, що протягом останніх років на польському кордоні пасажиро-транспортний потік збільшився на 6%, а це майже понад 17 млн людей. Тому у польській прикордонній варті протягом останніх трьох років відбуваються певні зміни. За його словами, щороку вони набирають на службу по 500-700 нових військовослужбовців і зараз їхня кількість становить 15 тисяч.

«Мова йде про реформи, які пов’язані зі структурою відомства та з кадровими резервами. У нас збільшено кількість підрозділів на східній ділянці кордону. Зрозуміло, якщо у кожному пункті пропуску збільшується прикордонний рух, то має бути більше осіб, що обслуговують пасажирів. Зараз у нас служить 15 тисяч прикордонників і щороку ми набираємо по 500-700 нових військовослужбовців. Звичайно ми можемо і, маємо таку можливість, набрати більше осіб на службу у прикордонну варту, але наразі достатньо тієї кількості прикордонників, яка у нас є. Крім того, останнім часом у нас збільшена кількість технічного оснащення, мова йде про камери, оглядові вежі та навіть літаки», – розповів головнокомандувач польської варти.

Ілюстрація ipress.ua