ОСТАННІ НОВИНИ

Найлегший спосіб відкосити від армії

|

На Львівщині один з найпопулярніших методів відкосити від служби – це знайти собі бабусю і стати її опікуном. Про це сьогодні на брифінгу розповів виконувач обов’язків військового комісара  Львівського обласного комісаріату Олександр Тіщенко, інформує кореспондент Львівського порталу.

Проте, за словами військового, зараз такі хитрощі працювати вже не будуть, бо правила призову на військову службу трохи підкоригували. 

«Зараз  набула популярності така тенденція, що військовозобов’язаний доглядає за бабусею і є її опікуном, а бабуся живе через п’ять хат від нього. І в тієї бабці є син, дочка і десять внуків», – розповів О. Тіщенко.

Як додав заступник голови львівської ОДА Юрій Підлісний, таку схему запустили ті, хто хотів зриву мобілізації і призову.

«Як тільки пішли розмови, що знову братимуть до війська, Львівщиною відразу поширилася епідемія немічних і калік, яких треба доглядати. Ці питання зараз ретельно вивчаються певними органами», – сказав Ю. Підлісний. 

Нагадаємо, згідно із законом України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, призову на військову службу під час мобілізації не підлягають військовозобов`язані, котрі зайняті доглядом за особами, що його потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд.

Фото:www.volynpost.com