ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра стане відомо, чи полегшать українцям перетин польського кордону

|

Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко сьогодні під час брифінгу повідомив, що завтра, 19 березня, засідатиме спільна українсько-польська міждержавна комісія, під час якої буде розглядатися питання щодо розширення спільного контролю на кордоні. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

«Справа в тому, що прикордонні служби України та Польщі займаються питаннями спільного контролю в загальній системі державних інституцій. Ми визначаємо режими, шляхи, напрямки. Є відповідна спільна міждержавна комісія, яка чітко відпрацьовує дорожню карту цього процесу. Тому сьогодні ми домовилися про те, що подамо відповідні пропозиції цій комісії як з українського боку, так і з польського, щоби дійсно розширити спільний контроль на ті пункти пропуску, які ними не охоплені», – повідомив В.Назаренко. Він нагадав, що спільний контроль відбувається уже два роки на польській стороні у двох нових пунктах пропуску – «Угринів-Долгобичув» та «Грушів-Будоміж».

«Це позитивна практика, вона полегшує роботу і контрольним службам, і громадянам під час перетину кордону. Тому цей досвід ми намагатимемося поширити по всіх пунктах пропуску», – додав голова прикордонної служби України.

Фото Віталія Грабара