ОСТАННІ НОВИНИ

Гурт «Ватра» і Оксана Білозір знову співатимуть разом

|

У неділю та понеділок, 22-23 березня, у Львівській філармонії відбудеться музичний проект з нагоди 60-річчя від дня народження композитора Ігоря Білозіра. У концертах візьмуть участь «ватрівчани», які першими виконували пісні композитора.

Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній філармонії.

В основному зберуться перші виконавці пісень І.Білозіра. Це «Ватра 80-х», і теперішня «Ватра» під керівництвом Андрія Кучерепи. Із «Ватри 80-х» у концерті візьмуть участь – Марта Лозинська, Ігор Курач, Олексій Сердюк, Іван Огар, Андрій Береза, Олег Кульчицький, Юрій Кедринський.

Серед солістів «ватрівчан» – Оксана Білозір, Мар’ян Шуневич, перший виконавець пісні композитора «Не сип мила скла» Ігор Богдан, скрипаль Олег Кульчицький, перший виконавець «Світлиці» Володимир Прасоленко та багато інших.

Майже весь концерт скомпоновано із пісень Ігоря Білозіра, окрім того прозвучать кілька народних пісень в його обробці.

Вперше у фактурному музичному викладі залучено до концерту симфонічний оркестр з ритмічною групою «19-й клас». Академічний молодіжний симфонічний оркестр «ІNSO-Львів» виступить під батутою Володимира Сивохіпа.

Слово про Ігоря Білозіра виголосять поет-пісняр Богдана Стельмах та народний артист України Федір Стригун. Концертна програма триватиме близько двох годин.

У фойє Львівської обласної філармонії експонуватиметься фотовиставка Володимира Дубаса, який ще з перших років у «Ватрі» був  власкором. У фойє філармонії транслюватимуться фільми про «Ватру», які також супроводжуватимуть концерт на сцені.

 Фото: rozmova.wordpress.com