ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на одне робоче місце претендують 15 безробітних краян

|

За статистичними даними, у січні-лютому п. р. від підприємств установ та організацій надійшли відомості про наявність 9,5 тис. вакансій, що на 1,2 тис. більше, ніж у відповідний період торік. У перші дні цього місяця в області залишалося неукомплектованим 1641 місце праці. Працедавці пропонували працевлаштування 993 представникам робітничих професій, 488 службовцям і 160 особам без професії та спеціальної підготовки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості.

Упродовж січня-лютого п. р. за посередництва обласної служби зайнятості роботу шукали 32,7 тис. безробітних, що на 0,9 тис. більше, ніж в аналогічний період торік. Найсуттєвіше зростання обсягів робочої сили помітне у Червонограді (на 22,2%), Львові (на 19,0%) та Миколаївському районі (на 17,9%). Станом на 01.03.2015 року соціальні послуги у центрах зайнятості області отримували 24,7 тис. осіб, серед котрих 61,2% становили жінки, 48,6% – молодь віком до 35 років.

На початку березня ц. р. на Львівщині на одну вакансію у середньому претендували 15 краян зі статусом безробітного (торік – 14).

Роботою впродовж перших двох місяців поточного року забезпечено 7,3 тис. жителів Львівщини, у т. ч. 3,4 тис. безробітних. Примітно, що 150 із них, отримавши кошти у вигляді одноразової виплати допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу, поповнили лави підприємців-початківців. На нові робочі місця завдяки дії механізму надання працедавцям компенсації витрат у розмірі єдиного соціального внеску працевлаштовано 166 безробітних. Ще 766 тис. мешканців області охоплено тимчасовою зайнятістю, 3,2 тис. – професійним навчанням, перенавчанням або підвищенням кваліфікації.

 
Фото: Львівський портал