ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дітям покажуть аляскінських маламутів

|

У суботу, 21 березня, у Львівській обласній бібліотеці для дітей вперше буде організована дитяча «Полярна Ice-party» за участю відомого дослідника, науковця, мандрівника Ігоря Дикого. Свято триватиме з 11.00 до 14.00 год. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

За словами організаторів, ідея проведення віртуальної полярної експедиції зародилася після прочитання маленькими читачами книги «Лід: факти, знахідки, відкриття». Бібліотека одразу відгукнулася на бажання дітей, а також їхніх батьків продовжити досліджувати цю тему і створити творчо-ігровий та пізнавальний майданчик у бібліотеці.

Ігор Дикий вважає, що розуміти світ просто – потрібно краще з ним познайомитися.

«Що більше мандруєш, читаєш, пізнаєш – то меншою видається земна куля», – каже дослідник.

Гість свята у цікавий та захопливий спосіб відкриє найменшим читачам дивовижний світ: розповість про далеку Антарктику, роботу дослідників, життя полярних тварин тощо.

Під час заходу будуть проводитися експерименти з льодом, творчі майстерні, цікаві вікторини. На дітей чекає захоплююча фотосесія з аляскінськими маламутами і хаскі.

Довідка

Ігор Дикий – відомий український зоолог та полярник, учасник трьох антарктичних експедицій, кандидат біологічних наук, доцент кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Фото: www.alaskan.ru