ОСТАННІ НОВИНИ

Трамвайну колію на Сихів планують збудувати до листопада цього року (фото)

|

З початку тижня у Львові відновили будівництво трамвайної колії на Сихів. Наразі роботи тривають на проспекті Червоної Калини. Там встановлюють трамвайні плити та рейки, а також триватиме будівництво диспетчерського пульту на розворотному кільці на вул. Вернадського. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези роботи з будівництва трамвайної колії на Сихів на проспекті Червоної Калини триватимуть впродовж весни-літа.

Головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні розповів, що зараз працівники працюють 6 днів на тиждень з 8:00 год. до 19:00 год. Кількість працівників буде змінюватися в залежності від видів робіт, які виконуються (від 20 до 150 осіб). «Роботи плануємо завершити до листопада 2015», – каже Олександр Добоні.

Нагадаємо, матеріали, які застосовують при будівництві, перевіряються на якість та погоджуються компанією Інженера Egis-international. Як повідомив П`єр-Ів Тесьє, інженер, працівник групи компанії «Egis», усі роботи ведуться відповідно до правил отримання гранту. Жодних порушень немає.

А вже восени планують монтаж контактної мережі, влаштування вуличного освітлення, замощення плитки між трамвайними плитами та відновлення зеленої зони з висадкою насаджень вздовж трамвайної лінії. Відтак, і повне завершення робіт.

Як повідомили у ЛКП «Львівавтодор» щодо ситуації з колектором на вул. Угорській, наразі приймається рішення про вибір методу будівництва колектору (відкритий або тунельний) та очікуються графіки будівництва від підрядника.

Також у підприємстві розповіли і щодо будівлі за адресою Навроцького 1, яка підлягає знесенню. Наразі проводиться оцінка майна (у зв`язку із зростанням курсу іноземної валюти) і планується викуп її містом.

 

Зазначимо, наразі підряднику оплачено 5,4 млн євро, з яких 2,8 млн. євро – грантові кошти та 2,6 млн. євро кредитні кошти. Грантова складова надана, як аванс на купівлю матеріалів. Залишок до оплати складає 12,4 млн. євро, з яких 6,8 млн. євро кошти міського бюджету, 3,4 млн. євро кредитні кошти ЄБРР та 2,2 млн. євро грант.

 

Нагадаємо, також у Львові триває інформаційна кампанія «Я люблю трамвай», з метою інформування мешканців про хід будівництва та популяризацію еко-транспорту. На сайті tram.lviv.ua можна ознайомитися із фінансовими звітами, фоторепортажами, новинами. Окрім цього, наступного тижня триватиме кампанія, власне на території мікрорайону Сихова: в людних місцях розмістять на банерах основну інформацію про трамвай на Сихів. В рамках кампанії також триває конкурс «Найкраще селфі в трамваї».

Довідка

Нагадаємо, згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Фінансування проекту охоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,8 млн євро з міського бюджету. Будівництвом займається турецька компанія «Онур».

Буде прокладено близько 5,2 км колії. Будувати її будуть у дві фази: спершу – від вул. Вернадського до вул. Угорської, опісля – від вул. Угорської до вул. Свенціцького.